Een kwestie van vertrouwen.

HOME | RIJBEWIJZEN | CONTACT | BEROEPSOPLEIDINGEN | WEBSHOP


Tractor (T)

NIEUW: PRAKTIJKLESSEN TRACTOR BIJ HET VERTROUWEN 

Alle bestuurders van landbouwtrekkers, zelfrijdende werktuigen en heftrucks breder dan 1.30 meter, die ook op de openbare weg rijden, moeten in het bezit zijn van een geldig T-rijbewijs.  De minimum leeftijd voor het T-rijbewijs is 16 jaar. Tijdens de lessen wordt gebruikt gemaakt van een speciaal geprepareerde lestrekker Fendt 516 SCR met Joskin Transcap 5500-5 kipper. Wij zijn POL (Praktijk op Locatie), wat inhoudt dat je bij Het Vertrouwen je T-rijbewijs kunt halen. Zowel het lessen in de speciaal geprepareerde lescombinatie als het examen doe je bij Het Vertrouwen in Erp. 

PRAKTIJKLESSEN

Yes! Je bent 16, in het bezit van een goedgekeurde gezondheidsverklaring èn geslaagd voor je theorie-examen! Je mag praktijklessen gaan volgen. Het Vertrouwen bied je een op maat gemaakt lespakket aan. We plannen lesblokken in van 4 uur (=4 lessen) aaneengesloten, zodat je reistijd beperkt blijft. Er wordt gelest van maandag t/m vrijdag van 8.00-16.30 uur. De planning van de rijlessen in afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR. Maar door het lessen in blokken van 4 uur blijft het aantal dagen waarop je b.v. op school iets moet regelen, beperkt. 

Onder begeleiding van een erkende T-Rijbewijs instructeur ga je aan de slag. Eerst wordt je bekend gemaakt met de lescombinatie en leer je verschillende bijzonder verrichtingen en hoe je de kipper aan- en af moet koppelen. Als je dit onder de knie hebt, ga je de weg op, waarbij aandacht wordt besteed aan het besturen van de tractor, deelnemen aan het verkeer en verkeersinzicht. 

PRAKTIJKEXAMEN

Het examen duurt 85 minuten, waarvan je 60 minuten aan het rijden bent. Tijdens het examen laat je zien dat je kennis hebt van de tractor en de kipper, dat je verschillende bijzondere verrichtingen uit kunt voeren en kunt aan- en afkoppelen. 

De examinator beoordeelt of je het rijden met de combinatie goed beheerst en kijkt naar je verkeersinzicht en rijgedrag. Voldoe je aan de eisen? Dan ben je geslaagd!  

De examinator geeft dan aan het CBR door dat je geslaagd bent. Het CBR verwerkt dit vervolgens in hun systeem en een dag later is dat zichtbaar voor de gemeente. Maak zelf een afspraak bij de gemeente, vergeet niet een pasfoto èn geldig ID mee te nemen. De kosten bedragen ca. € 40,00. 

BELANGRIJK: GEZONDHEIDSVERKLARING ZELF INDIENEN

Voordat een rijschool je examen kan aanvragen, moet je een gezondheidsklaring invullen èn deze moet door het CBR zijn goedgekeurd. De gezondheidsverklaring dien je zèlf online in op www.mijncbr.nl. Hier verklaar je zowel lichamelijk als geestelijk gezond te zijn. De verwerking van de gezondheidsverklaring door het CBR kan lang duren. Zorg er dus voor dat je hem op tijd indient. Geen gezondheidsverklaring is geen praktijkexamen!

WACHTTIJD CBR:

Door landelijke capaciteitsproblemen bij het CBR kan de wachttijd voor een praktijkexamen oplopen tot ca. 12 weken. Alle rijscholen kampen met dit probleem. Houd hier rekening mee en meld je tijdig aan, zodat we voldoende examenplaatsen op voorraad kunnen houden.  

AANMELDEN:

Enthousiast geworden? Wil je starten? Meldt je dan snel aan via info@hetvertrouwen.nl. We kijken ernaar uit om met je aan de slag te gaan! 

 Prijzen Praktijk:  
   
    T Opleidingpakket  
    16 uur praktijkles + examen (excl. 21% BTW)  € 1845,00
       
     Praktijkexamen €    515,10
     Extra lesuren per 60 minuten (bij afname starterspakket)  €     85,00
     (excl. 21% BTW)   
   
     Eigen Verklaring (rechtstreeks aan CBR te voldoen)  €     41,00
     (0% BTW)      
      
      


Theorieles T-Rijbewijs Klassikaal

Wil je in een korte periode je theoriecertificaat behalen met behulp van klassikale begeleiding? Dat kan! Wij bieden een spoedcursus T-theorie aan. In 3 of 4 blokken volg je een complete theoriecursus. Om op examen te gaan voor het theorie examen voor de tractor moet je minimaal 15,5 jaar oud zijn. 

Kosten                                                                                          € 170,00 exclusief BTW Inclusief: 12 uur theoriecursus / theorie-examen 

Een eventueel herexamen theorie kost € 43,75. (0% BTW)

Voor de benodigde thuisstudie is het belangrijk om via onze webshop de High Speed theorie trekker rijbewijs aan te schaffen. Deze schaf je ook aan als je de klassikale theoriecursus volgt. De kosten hiervan bedragen € 62,50. Onze webshop is bereikbaar via onze website. 

Kerstvakantie:
Dinsdag 03-01-2023:      12.30 - 16.30 uur
Donderdag 05-01-2023:  08.00 - 12.00 uur
Vrijdag 06-01-2023:         12.30 - 16.30 uur

Let op: theorie-examens worden afzonderlijk geboekt als gevolg van veranderde regelgeving van het CBR. Examens worden bij het reserveren en een cursusplaats direct gepland bij het CBR.  ​

Aanmelden?
Wil je jezelf aanmelden voor de spoedcursus T-Theorie? Voor meer informatie en/ of aanmelden: www.hetvertrouwen.nl of via 0413 -213827.Onze opleidingen
Brommer/Scooter (AM2)
Motor (A)
Auto (B)
Theorie auto (B)
Automaat (B)
Aanhanger (BE)
Vrachtwagen (C)
Camper of lichte vrachtwagen (C1/C1E)
Trekker-oplegger of aanhangwagen (CE)
LZV Chauffeur
Bus (D)
Tractor (T)
NKC Campertraining
Stel je vraag aan Het Vertrouwen
Naam:
E-mail adres:
Telefoon:
Vraag:
Verzenden