Een kwestie van vertrouwen.

HOME | RIJBEWIJZEN | CONTACT | BEROEPSOPLEIDINGEN | WEBSHOP


Bus (D)

Rijbewijs bus (D) halen
Je bus rijbewijs D halen en buschauffeur worden? Wij verzorgen graag uw theorie- praktijkopleiding om nationaal- of internationaal buschauffeur te worden.

Rijbewijs bus Theorie (D)
Voordat je op praktijkexamen gaat dien je in het bezit te zijn van 2 theoretische vakken.

Afhankelijk van of je het rijbewijs beroepsmatig gaat gebruiken of hobbymatig heb je wel of geen code 95 nodig
Theorie privé gebruik
RV1 en R2D

Theorie beroepsmatig gebruik
RV1, V2D, V3D

Ook bij de praktijkopleiding zijn er 2 opleidingstrajecten, hobby- of beroepsmatig. In het laatste geval heb je dan code 95 nodig.

Praktijk hobbymatig                                                     

  • Praktijklessen
  • Praktijkexamen

Praktijk beroepsmatig gebruik

  • Praktijklessen
  • Toets besloten terrein
  • Praktische toets
  • Praktijkexamen

Tijdens de standaard rijopleiding volg je één of meerdere blokuren per week. Wil je snel het rijbewijs dan wordt het aantal blokuren in een korte periode gepland.

Toets besloten terrein
Tijdens de toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid op het gebied van voertuigbeheersing getoetst. De toets vindt plaats op ons eigen oefenterrein.

Praktische toets
Tijdens deze toets wordt er aandacht besteed aan o.a. beroepshouding, verdelen belading, voorkomen van fysieke risico’s en voorkomen van criminaliteit. De toets vindt plaats op ons eigen oefenterrein.

Praktijkexamen
Het praktijkexamen start met een controle van het voertuig en de documenten. Vervolgens ga je rijden zowel binnen als buiten de bebouwde kom en op verschillende soorten wegen. Tijdens het examen moet je laten zien dat je met alle facetten van het bus rijden kan omgaan.

Medische keuring
Wanneer je het bus rijbewijs wilt halen of verlengen moet je een medische verklaring invullen. De medische verklaring is een formulier van het CBR waarop je vragen over jouw gezondheid moet beantwoorden. Dit formulier wordt tijdens de medische keuring nagekeken door een Arbo arts, die vervolgens het geneeskundig verslag invult.  Wekelijks komt er een arboarts op onze locatie om rijbewijskeuringen te verzorgen.

De medische verklaring wordt vervolgens naar het CBR gestuurd die uiteindelijk een verklaring van geschiktheid afgeeft. Over het algemeen ontvang je deze verklaring binnen 2 weken na de medische keuring.  Van belang is om de medische keuring in het begin van je opleiding te reserveren om vertraging te voorkomen.

 

Onze opleidingen
Brom- snorfiets (AM)
Motor (A)
Auto (B)
Theorie auto (B)
Automaat (B)
Vrachtwagen (C)
Aanhanger (BE)
Camper of lichte vrachtwagen (C1/C1E)
Trekker-oplegger of aanhangwagen (CE)
Tractor
LZV Chauffeur
Bus (D)
Stel je vraag aan Het Vertrouwen
Naam:
E-mail adres:
Telefoon:
Vraag:
Verzenden